<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92947" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Думите на нем...

Агресия към екипа ни в болница със съмнения за злоупотреби (РЕПОРТАЖ)

30 Юни 2021
0 6739

Агресия към екипа ни в болница със съмнения за злоупотреби. До това се стигна, когато репортерът ни Виктория Симеонова отиде в МБАЛ “Свети Панталеймон” в София, за да зададе неудобни въпроси по сигнал от наша зрителка.

Сигналът

Преди няколко дни пациентка решава да провери здравното си досие чрез портала на Здравна каса. Така тя установява, че през 2019 година й е направена операция на таза и на долен крайник в МБАЛ “Свети Панталеймон” в София. По това време пациентката е била на работа, не си е взимала болничен. Тя дори никога не е посещавала това лечебно заведение. Нейното предположение е, че до това се е стигнало след теча на данни от НАП през 2019 година.

От НАП потвърдиха, че са им откраднати данни (видео)

Учудена от видяното в Портала на НЗОК, обърналата се към нас веднага е сезирала Националната здравноосигурителна каса, Министерството на здравеопазването, Министерски съвет и Омбудсмана. До момента обаче не е получила отговор по жалбата си.

Агресия към екипа ни в болница със съмнения за злоупотреби
Пациентката, станала жертва на тази злоупотреба

Клиничната пътека

По данни на Националната здравноосигурителна каса клиничната пътека 217.1 ” Оперативни процедури с голям обем и сложност на таза и долния крайник” се е финансирала с 2050 лева към 2019 година. Не е ясно колко други процедури са приписани на пациентката и какво допълнително финансиране може да е получила болницата за тях.

Опитът ни да намерим ръководството на болницата

Репортерът ни Виктория Симеонова отиде в МБАЛ “Свети Панталеймон” в София и се опита да потърси представители на ръководството на лечебното заведение. С тях искахме да обсъдим това “медицинско чудо”. Опитът обаче далеч не беше успешен. Служителка на рецепцията опита да счупи камерата ни. А охраната изведе екипа ни без да получим отговор на въпросите си.

Така се стигна до тази агресия към екипа ни в болница със съмнения за злоупотреби. Съмнения, които очакваме да бъдат щателно проверени от Министерството на здравеопазването и от НЗОК.

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Асен Мицов

    04 Юли 2021

    В болницата никой от служителите не беше с маска. Надявам се уведомите МЗ и РЗИ и да извършат проверка за спазване на противоепидемичните мерки.

Реакции