<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233067" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отстраниха п...

В района на Морска гара в Бургас таксуват инвалиди за паркиране (видео)

18 Юли 2024
1 113

В района на Морска гара в Бургас таксуват инвалиди за паркиране, въпреки наличието на инвалиден стикер, който им дава право да паркират безплатно навсякъде в страната. Хора с физически увреждания се оплакват, че са принудени да заплатят 2 лева на час когато посещават свободната зона, за да ловят риба или за да се качат на корабчето до остров Света Анастасия.

Неизвестен шофьор удари кола на инвалид в Горна Оряховица и избяга (СНИМКИ)

Това не е било така преди декември м.г., когато се въвежда нова система за отчитане на таксите. Поставени са автоматични бариери и система за таксуване, която не отчита синия стикер на инвалидите.

„Трябва да заплатя на излизане от паркинга 2 лева на час. Обясниха ми, че синият стикер при тях не важи за паркинга на „Морска гара”, сподели пред NOVA Янислав Спасов, който има пожизнен син стикер за паркиране.

Слагат скоби на десетки автомобили с инвалидни стикери в Пловдив (видео)

В района на Морска гара в Бургас таксуват инвалиди за паркиране (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Мъжът разказа, че преди въвеждането на новата система паркингът е струвал 1 лев, а обиколката с корабче била безплатна. Сега тя е 9 лв., а паркингът е 2 лв./час. Човекът споделя, че освен инвалид, е и пенсионер.

“В моето положение, няма какво друго да правя, освен да дойда да пусна една въдица”, допълни Спасов.

“Това е изолиран случай и няма да се повтори”. Това увери ръководителят на отдела “Дейности и услуги” в зоната за обществен достъп до пристанището Илина Димитрова.

Тя допълни, че проблемът е бил заради логистиката с новата система, но вече е изчистен (7 месеца по-късно – бел.ред.). “При напускане на зоната лицата с увреждания трябва да се свържат посредством интерком с дежурния оператор и да покажат своята карта и така ще напуснат безпрепятствено”, обясни Димитрова.

Коментарът на “Господарите”

Няма как нещо да продължава повече от половин година и това да е “изолиран случай”. Колко хора с физически увреждания са си заплатили паркинга на Морска гара в Бургас през тези 7 месеца, докато “проблемът се реши”? Най-вероятно много, но не всички са подали сигнал.

Недопустимо е да се отнема правото на безплатно паркиране с инвалиден стикер! И на всичкото отгоре да се таксува подобна сума! Навсякъде в Европа има такива правила, само у нас си мислят, че ще измислят топлата вода…

В района на Морска гара в Бургас таксуват инвалиди за паркиране

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции