<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След взрива в...

Пеевски се сети да изпрати в МВР, ДАНС и прокуратурата изтеклите записи от кампанията на ПП

26 Юли 2024
0 342

Председателят на ДПС Делян Пеевски изведнъж реши да изпрати в МВР, ДАНС и Прокуратурата записите на ПП, изтекли по време на предизборната кампания през май, съобщава NOVA.

В тях се чуват реплики като „неофициален кеш“, „кеш в торби“, „президентът с кеша“, незаконно финансиране на избори и овладяване на парични потоци. Те бяха разпространени в социални медии, включително и публикувани във Facebook страницата на ПП през месец май.

В сигнала на Пеевски се настоява за проверка на автентичността на записите. Както и за установяване на конкретните лица, участвали в разговорите.

“Господарите” питат депутатите за имунитета на Борисов и записите на ПП (РЕПОРТАЖ)

В случай че експертизите установят, че записите са истински, компетентните органи следва да предприемат задълбочено разследвани. И да установят дали са налице факти и обстоятелства за извършени престъпления, допълва председателят на ПГ на ДПС.

Пеевски се сети да изпрати в МВР, ДАНС и прокуратурата изтеклите записи от кампанията на ПП
Източник: БТА

Пеевски напомня, че е недопустимо в една европейска държава подобни разкрития да не бъдат разследвани. А ако има виновни – да не бъдат наказани.

Това е много лош сигнал за състоянието на борбата с корупцията по високите етажи на властта. И към евроатлантическите партньори на страната. И най-важното – че трябва да се работи последователно и непоколебимо за връщането на доверието на хората в законите и институциите в България“, пише още в прессъобщението на ДПС.

Скъпи приятели, надяваме се, че иронията в случая не ви обягва. Класическа сценарии на “крадецът вика: дръжте крадеца”. Един от главните виновници за корупцията във властта и овладяването на службите изведнъж се е притеснил за спазването на законите в страната.

Явно евроатлантикът Пеевски доста се е стреснал, че е изпуснал юздите в ДПС и че бленуваното съвместно управление с Борисов вече е мит. Иначе едва ли би направил подобен плитък опит да отклони вниманието от себе си.

Пеевски се сети да изпрати в МВР, ДАНС и прокуратурата изтеклите записи от кампанията на ПП

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции