<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234899" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извеждат кро...

Крокодилът Кроки остава да нощува в столичния квартал “Ботунец” (видео)

06 Август 2024
1 818

Крокодилът Кроки остава да нощува в столичния квартал “Ботунец”. Акцията по изваждането на крокодила, отглеждан в специално изкопана дупка в столичния квартал “Ботунец”, завърши без успех във вторник вечер. На място бяха служители на полицията и специалисти от зоологическата градина в София. Стопаните твърдят, че имат всички необходими документи и отказаха да предадат животното, информира NOVA.

Малко преди 21 ч. акцията приключи. Животното ще бъде преместено, докато се вземе решение за бъдещето му в сряда, поясниха от РИОСВ.

Крокодилът Кроки остава да нощува в столичния квартал &#8220;Ботунец&#8221; (видео)

Откриха хора да си отглеждат крокодил в софийски квартал (снимки)

Резултатът е нулев. Нищо не се случи, освен че събрахме една голяма тълпа от хора. Сигналът е подаден към институциите преди две седмици, нищо не свършиха днес. До 14 часа ми обясняваха, че няма да дойдат“, заяви кметът на район “Кремиковци” Лилия Донкова. Според нея когато в сряда сутрин РИОСВ се върнат, животното няма да е на мястото.

Става дума за Нилски крокодил (Crocodylus niloticus), съобщиха от пресцентъра на РИОСВ – София. Установено е, че влечугото е регистрирано и има всички необходими документи, както и че видът е разрешен за отглеждане в страната съгласно действащото законодателство.

Въпреки това, след оглед на място, експертите на РИОСВ – София са констатирали, че условията, в които се отглежда животното, не са добри. Водоемът е малък и липсват условия за осъществяване на нормална терморегулация за този вид.

Влечугото ще бъде преместено в подходяща среда – Софийската зоологическа градина, където ще получи необходимите ветеринарни грижи и ще бъде настанено в условия, съответстващи на неговите специфични нужди.

Извеждат крокодила, отглеждан в квартал на София (видео)

Влечугото е намерено тази сутрин от служители на общината, отзовали се на сигнал за незаконна сеч.

Собствениците твърдят, че са циркови артисти и имат всички разрешителни, както и че имотът е частен. Кметицата на район Кремиковци пък твърди, че въпросният терен е държавна собственост. В него също така са отсечени незаконно осем дървета и нерегламентирано са поставени контейнери.

Ще продължим да следим случая с открития крокодил в столичен квартал. Интересно ни е да разберем кой е позволил това! И как цял ден държавните институции не успяха да намерят решение на казуса!

Крокодилът Кроки остава да нощува в столичния квартал “Ботунец” (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции