<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234975" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Сливен конф...

Депутатите забраниха “ЛГБТ пропагандата”, мотивирани от експеримент на “Господарите” с дете с двама татковци

07 Август 2024
3 2009

Депутатите забраниха “ЛГБТ пропагандата”, мотивирани от експеримент на “Господарите” с дете с двама татковци. Невероятно, но факт. Промяната в Закона за предучилищното образование, внесена от партия “Възраждане” и подкрепена от ГЕРБДПСБСП“Има такъв народ” (ИТН) и всички 16 независими депутати, мина в Парламента с голямо мнозинство.

Депутатите забраниха &#8220;ЛГБТ пропагандата&#8221;, мотивирани от експеримент на &#8220;Господарите&#8221; с дете с двама татковци
Снимка: Благой Кирилов/БТА (ЛФ)

След часове наред дебати 154 депутати подкрепиха законопроекта, 8 бяха против, а 9 гласуваха с “въздържал се”.

С промяната се забранява в предучилищното образование пропаганда, популяризиране и подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната. 

В текста за изменението се дава и определение за “нетрадиционна сексуална ориентация” – “различно от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващане за емоционално, романтично, сексуално или чувствено привличане между лица от противоположни полове”.

По предложение на Георги Свиленски от БСП залата реши депутатите веднага да гласуват предложенията за промени и на второ четене. В последвалото гласуване участваха 200 народни представители, 135 от които се обявиха “за”, 57 – “против” и 8 “въздържали се”. 

Депутатите забраниха &#8220;ЛГБТ пропагандата&#8221;, мотивирани от експеримент на &#8220;Господарите&#8221; с дете с двама татковци
Снимка: NOVA

По-рано през деня Българският хелзинкски комитет (БХК) призова народните представители да не приемат предложението на “Възраждане”. Според комитета то нарушава основни човешки права, включително защитени от Конституцията. Това се казва в становище на организацията, изпратено до председателя на Народното събрание и ръководителите на три комисии. 

Законопроектът „е белязан от некачествена законодателна техника и е неясен, противоречи на Конституцията на Република България, на редица норми на правото на Европейския съюз, на разпоредбите на Европейската конвенция за защита на правата на човека, на Конвенцията на ООН за правата на детето и на Международния пакт за граждански и политически права“, посочват още от БХК в своята позиция.

Коментарът на “Господарите”

Ние от “Господарите” имаме заслуга за това велико решение на депутатите. Само преди няколко месеца нашият екип си направи поредния “трол експеримент” и наивните полици лапнаха кукичката като най-големите шарани.

Урок за деца с двама татковци?! Ето я истината за учебника за 4-ти клас! (“Шок! Ужас! Бомба!”)

Измайсторихме си фалшив учебник по български език за 4-ти клас, в който написахме фалшива задачка. В условието на задачата главни герои бяха двамата татковци на Марти.

Бързо, бързо споделихме видео на “учебника” от “трол” профил, а останалите тролчета още по-бързо го разпространихме. Експериментът ни стигна дотам г-н Костадин Костадинов да го коментира от парламентарната трибуна!

Уви, реакцията на депутатите беше очаквана от нас, но все пак успяхме да ви докажем за пореден път колко бързо се разпространява пропагандата и дезинформацията!

Така че, скъпи приятели, не се вълнувайте дали децата имат майка и баща, две майки или двама бащи, вълнувайте се да са добре информирани и ги възпитавайте да мислят критично!

Депутатите забраниха “ЛГБТ пропагандата”, мотивирани от експеримент на “Господарите” с дете с двама татковци

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • miss_bulGAYria

    09 Август 2024

    Здравейте, Господари, Обичам ви и уважавам вашата работа, но за съжаление, тази шега с фалшивия учебник излезе твърде скъпо за една цяла общност, която не е никак малък процент от българските граждани. Вместо да осветлявате колко лесно се дезинформира обществото, вие на практика подклаждате тази дезинформация, която вече се използва като довод за прокарването на законопроекти, насочени срещу „пропагандата“ на “нетрадиционна сексуална ориентация” сред децата. Във време, когато се борим срещу дискриминацията и насилието над ЛГБТК+ децата в училищата, подобни фалшиви доказателства само утежняват ситуацията и усложняват нашите усилия за защита на тези уязвими групи. Масата от обществото често липсва критично мислене и лесно поглъща информацията, която му се предоставя. Ето защо, вашата шега не само, че не е безобидна, но и вреди на усилията за създаване на сигурна и приобщаваща среда за всички деца. Надявам се, че в бъдеще ще проявите по-голяма отговорност към темите, които разглеждате, и ще имате предвид последствията, които може да има подобно съдържание.

Покажи всички Скрий

Реакции