<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237873" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 61-годишен е з...

В Бобов дол продължават да убиват десетки бездомни кучета и котки (видео)

11 Септември 2024
0 158

В Бобов дол продължават да убиват десетки бездомни кучета и котки, сигнализират жители на града в ефира на NOVA. По данни на полицията са отровени шест кучета и две котки. Случаят е от почивните дни, а за умъртвяването на животните е ползвана отрова, скрита в кайма.

Жителите обаче обвиняват общината за ненавременно почистване на отровата, което по думите им довело до смъртта на още десетки животни.

„Аз не видях, но чух как пищят малките кученца. Малки и големи кучета бяха в агония. Изпаднах в шок и започнах да пищя. Успях да спася едно от кучетата със сурови яйца”, каза Соня Иванова. По думите ѝ са убити окло 30 кучета и най-малко 20 котки.

„Иска ми се кметицата Елза Величкова да каже какво стори, след като аз пуснах запитване за големия брой бездомни кучета. Може би е направено нещо, за да се намали техният брой. Аз съм против уличните животни, но те не са виновни и това не е начинът”, смята Гергана Бошнакова.

Коментарът на “Господарите”

Продължаваме да не разбираме що за човек убива животни, които така или иначе нямат късмета да се родят в по-отговорно общество, в което не си изхвърлят поколението на домашните любимци по улиците и в реките?! Ако някой хладнокръвно може да убие толкова живи същества, утре няма да е изненада да посегне и на човек. Тогава пак ще обясняваме, че е “нещастен случай”. Живеем в общество, в което напълно необезпокоявани са и всякакви изроди. Да, точно така – точно такива са “хора”, позволяващи си да посягат на други живи същества. Крайно време е зоополицията да започне реална работа и да открие извършителя на това зверство! След това и законът да бъде достатъчно строг, за да е за урок на други подобни “смелчаги”, запълващи си времето със зверства!

Сигнализирайте ни за подобни проблеми на gospodari.com.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции