<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237982" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пресичане на ...

Жители на столичния “Дианабад” се страхуват да изведат любимците си заради масово тровене (видео)

12 Септември 2024
2 173

Жители на столичния “Дианабад” се страхуват да изведат любимците си заради масово тровене. Потърпевши подават сигнал до NOVA с молба този ужас за животните да приключи.

Последният случай е отпреди няколко дни, когато две домашни кучета са починали, след като са пили вода от купи, поставени пред входа на жилищен блок.

Единственото, което се знае, е, че неизвестен извършител трови с антифриз домашни и бездомни кучета в софийския район ”Дианабад”. Хората са в паника и се страхуват да разхождат кучетата си.

Потърпевшите стопани разказват, че двете кучета са пили вода от купичките, оставени пред заграждението за кучета в квартала, както и от една локва. След преглед, ветеринарите ги попитали дали кучетата са приемали антифриз, защото „бъбреците им светели” на рентгеновите снимки.

Жители на столичния &#8220;Дианабад&#8221; се страхуват да изведат любимците си заради масово тровене (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

„Възможно е някой да си е излял антифриза на улицата, което също е незаконно”, споделя г-жа Иванова.

Двата домашни любимеца са приспани, поради невъзможност да бъдат спасени.

„Не е коректно да се говори и да се сочи, но аз имам предположения”, допълни г-н Стаменов.

Районният кмет веднага е реагирал и е помогнал за подаването на сигнал до полицията. По думите на стопаните в няколко групи във Facebook хора от различни места в района сигнализират за още убити и отровени животни.

Става въпрос за ужасни зверства, причинени на животните

Стаменова и Иванов разказаха за случай от миналата година, когато 6 улични котки, които били отгледани от съседите пред блока, били жестоко убити.

„Бяха им извадени очите, със счупени вратове, наредени пред входа, за да ги видим. Една съседка получи сърдечна криза при гледката”, сподели Иванова. „Кренвирш с игла намери друг човек малко по-надолу”, допълни я Стаменов.

Коментарът на “Господарите”

Недоумяваме какъв “човек” може да причини такова зверство на живо същество. Тези “хора” трябва да бъдат поставени под отговорност за гаврата си с невинните животинки. Къде е държавата, която трябва да пази всичките си обитатели?

Защо приютите са пълни, а бездомни животни продължават да скитат гладни? Защо се позволява на хора самосиндикално да решават да отнемат животи по този жесток начин? Убийството си е убийство! Без значение какво живо същество умъртвяваш.

Но какво очакваме в България… Тук се разминаваш със серийни убийства и прояви на насилие над хора, какво остава за милите животинки…Въпросът е докога?!

#НеНаНасилието

В Бобов дол продължават да убиват десетки бездомни кучета и котки (видео)

Отрова, разпръсната около детски площадки, убива бездомни и домашни животни (видео)

Масово тровене на кучета и котки в Пловдив, има заподозрян

Отровиха 5 кучета за един ден в Павел баня (видео)

Задържаха мъж от Враца за масовото отравяне на кучета и птици

Масово тровят птици и кучета във Враца (видео)

Жители на столичния “Дианабад” се страхуват да изведат любимците си заради масово тровене

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции