<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238533" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спор между съ...

Денонощен вой и ужасна миризма от апартамент с животни тормозят жители на Монтана (видео)

19 Септември 2024
3 166

Жители на блок в Монтана са подложени на денонощен тормоз от виещи животни, които живеят в един от апартаментите, предава NOVA. Според хората в жилището има множество кучета и котки. Те живеели сами, а собственичката на апартамента идвала само, за да ги нахрани.

Жувищите в комплекс „Пъстрина” се оплакват и от силна неприятна миризма, идваща от животните.

Живеем с непрестанен лай на кучета и с непоносима миризма. Апартаментът е разделен на две – в едната половина се гледат две или три кучета, а в другата 7 котки. В блока през деня има само възрастни хора, които имат нужда от почивка. Миризмата обаче не позволява да се стои в жилищата, затова се търси спасение навън.”, разказва една от съседките.

Денонощен вой и ужасна миризма от апартамент с животни тормозят жители на Монтана (видео)
стоп кадри: NOVA

Питбул нападна жена и уби кучето ѝ в Бургас, а придружителят му избяга (видео)

Друг живущ споделя, че животните са във въпросния апартамент поне от пет години.

Непоносимо е. Помолих собственичката да ги премести, но тя отказа. Това са животни, които трябва да се извеждат няколко пъти на ден. Но тя каза, че чисти, когато идва да ги нахрани.”, посочи мъжът.

От общинaта в Монтана уточняват че става въпрос за частно жилище. Те имат право само да проверят дали собственичката на апартамента е платила таксата за животните, дали кучетата имат чипове и дали живеят в необходимата квадратура.

Можем да си представим в какви условия са “гледани” тези животни. Това е мъчение, както за тях, така и за живущите в блока. Да не говорим за съществуващата опасност от болести, бълхи и пр.

Според чл 35. ал 3 от Закона за защита на животните собствениците на кучета са длъжни да не нарушават спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.

Затова призоваваме общината да си свърши работата и да санкционира собственичката на домашните любимци, която трябва да им осигури адекватна грижа, като същевременно гарантира нормалния живот на хората в блока.

Денонощен вой и ужасна миризма от апартамент с животни, тормозят жители на Монтана (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции