<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Десислава Иванчева се отказа от адвокат Марковски, друг ще я защитава

08 Май 2019
0 708

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева се отказа от услугите на адвокат Марин Марковски, съобщи Dir.bg. Днес тя се яви днес в съда с нов защитник.

 

Десислава Иванчева представи набързо предизборната си платформа в съда

 

След като на първа инстанция беше осъдена на 20 години затвор, Иванчева е наела Николай Хаджигенов, който работи по наказателни и правозащитни дела.

 

За новата защита на Иванчева стана ясно в началото на заседанието на Апелативния спецсъд, който днес трябва да реши дали да освободи под домашен арест нея и бившата й заместничката Биляна Петрова. Самата тя се яви с един от досегашните си адвокати – бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

 

Преди да започне гледането на мярката, съдията даде 40 минути отсрочка по молба на двете подсъдими. Тя заявиха, че не са имали възможност да се видят с адвокатите си преди заседанието.

 

20 години затвор за Десислава Иванчева на първа инстанция

 

Двете бяха задържани веднага, след като на 15 април Специализираният съд осъди Иванчева на 20 години лишаване от свобода, Петрова на 15 години, а третият подсъдим по делото за подкуп – Петко Дюлгеров, получи 12 години лишаване от свобода. И на тримата бяха наложени глоби – общо за 37 000 лева, и забрани да заемат държавни длъжности.

 

Последните дни Иванчева прекара в болница в София заради изследвания. Три дни преди днешното заседание в столицата беше докарана и Петрова. Според съпруга ѝ причината е влошеното ѝ физическо и психическо състояние.

 

Междувременно Десислава Иванчева беше издигната от инициативния комитет "Послушните" за независим кандидат за евродепутат. Ако мярката й за неотклонение не бъде променена, тя ще трябва да води кампанията за вота на 26 май от килията. От вчера нейните поддръжници започнаха да публикуват всеки ден части от програмата й.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции