<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38428" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Депутатите отложиха решението за намаляване на субсидиите

21 Юни 2019
0 470

Депутатите оттеглиха от законодателната програма за днес промените в Закона за държавния бюджет, с които се предвиждаше партийна субсидия от 1 лев за действителен глас, съобщава БНР.

 

 

""

 

 

Причината е, че доклад от бюджетната комисия не е постъпил в парламента. В началото на заседанието председателстващият Емил Христов от ГЕРБ обяви, че предлага разглеждането на тази точка да бъде отложено.

 

 

ПРАВНАТА КОМИСИЯ ПРИЕ НАМАЛЯВАНЕ НА ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ НА ЕДИН ЛЕВ

 

 

Вчера бюджетната комисия одобри на второ четене актуализацията на бюджета, с която от 1-ви юли партиите и коалициите ще разполагат с един лев за спечелен глас, но ще могат да получават безлимитни дарения от фирми и физически лица. 

 

 

""

 

 

Съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов още вчера обяви, че иска тази точка да не се гледа днес в парламента, а да бъде поставена за обсъждане на Коалиционен съвет.

 

 

ПОЛИТОЛОЗИ: СУБСИДИЯ ОТ 1 ЛВ. ОЗНАЧАВА МАЛКИТЕ ДА СА НАКАЗАНИ, А ГОЛЕМИТЕ – ЗАВИСИМИ

 

 

"Под емоция се обсъжда този въпрос, а той е много важен, защото той може да доведе до ликвидирането на многопартийната демокрация в България. Това е причината и аз съм благодарен за това, че бяхме чути. Очакваме коалиционен съвет, на който да го обсъдим, след завръщането на министър-председателя", заяви Симеонов.

 

 

ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРДИ: ВСИЧКИ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА СА ВЗЕЛИ НАД 6,5 МЛН. ЛЕВА ПОВЕЧЕ СУБСИДИИ

 

 

Депутатът от БСП Румен Гечев определи случилото се като опасен сигнал към премиера Борисов. "Днешният ден е фиаско за Борисов. Неговата идея за антиевропейски и антидемократични промени във финансирането на политическата система не се осъществи. Въпросът е дали това е отлагане, или приключваме. Според мен нещата отиват към приключване, а не към отлагане", коментира социалистът.

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции