<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38686" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Градът, в кой...

Жители на 10 населени места излизат на протест, блокират шосето при Владая (видео)

30 Юни 2019
0 2005

Жители на 10 населени места в Софийска област и Благоевград излизат на мащабен протест, съобщава БНР.

 

 

ВЛАДИ ВАСИЛЕВ ТРЪГНА СЛЕД ШОФЬОРИТЕ, КОИТО МИНАВАТ НЕЗАКОННО ПРЕЗ ВЛАДАЯ

 

 

Недоволството на хората от селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци, Кладница и градовете Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница и Благоевград е заради плановете на Агенция "Пътна инфраструктура"  от началото на юли да спре реверсивното движение, което всяка сутрин се извършва чрез поставяне на конуси, които осигуряват движението посока София в две ленти.

 

 

""

 

 

Част от недоволните обаче са против тази организация на движение, защото натоварва улиците в кварталите Княжево, Владая и Мърчаево. В петък представители на недоволните и на пътната агенция разговаряха и приеха временни решения.

 

 

НАВОДНЕНИЕ СЛЕД РЕМОНТ НА АПИ ПО ПЪТЯ СОФИЯ-ПЕРНИК (ВИДЕО)

 

 

„Причината въпреки договорките с АПИ протестът все пак да се състои е, че досега много пъти сме били лъгани и са ни давани крайни дати и срокове, които не са били спазени. С тази демонстрация искаме да препотвърдим решимостта си, че ако и този път бъдем излъгани ще преминем към по-мащабни протестни действия, а също така и другият проблем, който е с изхода на жителите на с. Драгичево посока София също не беше решен“, заявяват организаторите.

 

 

 

""

 

 

Според недоволните трябва да бъдат решени и проблемите с некачественото изпълнение на ремонта на пътя край Владая и недовършените отводителни системи на трасето.

 

 

""

 

 

Протестът има две категорични искания: изграждане на постоянна система за реверсивна организация на движението, което вече е обещано от страна на АПИ и изпълняването на ангажимента в срок; намиране на вариант за решаване на проблема с изхода на жителите на с. Драгичево в посока София.

 

 

Източник: БНР

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции