<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41140" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Министри осъдиха поведението на Сидеров в БНТ, но заради стабилността коалицията остава

02 Октомври 2019
0 1315

Членове на Министерския съвет осъдиха държанието на депутата и лидер на "Атака" Волен Сидеров в предаването "Референдум" на БНТ снощи. Въпреки това, към момента не се обсъжда възможност за преразглеждане на коалиционното споразумение, защото това би довело до дестабилизация на държавата, пише Свободна Европа.

 

"Не мога да го похваля по някакъв начин или да стимулираме подобно поведение в ефир, на която и да е медия, още повече на национална медия", каза финансовият министър Владислав Горанов, правейки уговорката, че не е гледал предаването.

 

"Недопустимо е подобно поведение на когото и да е, независимо каква позиция и пост заема", коментира случая министърът на туризма Николина Ангелкова. 

 

ВОЛЕН СИДЕРОВ ОТНОВО С ПРЕДИЗБОРНА ИЗЦЕПКА: ВДИГНА СКАНДАЛ В ЕФИРА НА БНТ (ВИДЕО)

 

Припомняме, че снощи в "Референдум" Сидеров принуди водещата Добрина Чешмеджиева да прекъсне предаването за няколко минути, тъй като отправяше обиди към към останалите участници и водещата и не спази предварително определения ред за изказвания.

 

Държанието му предизвика безпрецедентната намеса на жандармерията в студиото на БНТ.

 

Досега в историята на телевизия живо предаване е прекъсвано само веднъж – в нощта на изборите през 1990 г.

 

БНТ ЗАЩИТИ ДОБРИНА ЧЕШМЕДЖИЕВА: ТОВА БЕШЕ ПОСЛЕДНОТО УЧАСТИЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРИ НАС

 

Ръководството на националната телевизия тази сутрин разпространи изявление, в което посочва, че това е първото и последно участие на лидера на "Атака" в ефира на БНТ в рамките на тази кампания.

 

Съветът за електронни медии (СЕМ) също излезе с позиция по случая, в която "изразява тревога" по повод нарушаването на въпросното споразумение между ЦИК, съвета и БНТ от страна на Сидеров.

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции