<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42879" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Голяма птица ...

Делфинариумът във Варна е най-малкият в света, международна организация иска затварянето му

30 Ноември 2019
0 6745

Делфинариумът във Варна е най-малкият затвор за делфини в света, показва проучване на немската организация ProWal, специализирана в защитата на делфини и китоподобни бозайници.

 

 

БЕБЕ-ДЕЛФИНЧЕ ПОЧИНА ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТАВЛЕНИЕ В ДЕЛФИНАРИУМA ВЪВ ВАРНА (ВИДЕО)

 

 

Басейнът във Варна е един от най-малките в света с размери 12х15 м и дълбочина от 6 м. В този обем живеят 5 делфина, като на всеки от тях се падат по 36 кв.м повърхностна площ. 

 

 

""

 

 

Преди месец варненският делфинариум е бил посетен от Андреас Морлок, изпълнителен директор на немската природозащитна организация. Той е един от световно признатите експерти в сферата на китообразните бозайници с над 20 годишен опит. Според него басейнът се използва за отглеждане на малки делфини, но е изключителнo неподходящ за това.

 

 

""

 

 

Според експерта делфините във варненския делфинариум са загубили много зъби като причината за това е постоянното гризане на прътите и бетонните стени в басейните. По телата им има и следи от ухапвания, които се причиняват по време на "спорове" помежду им, тъй като не могат да се избягват в тясно пространство, което са принудени да обитават.

 

 

""

 

 

От откриването на делфинариума във Варна през 1984 г. до днес са документирани 13 делфина (5 живи и 8 мъртви). Сред тях обаче не фигурират три от четирите нерегистрирани мъртви бебета делфини. Един от факторите, които допринасят за високата смъртност сред бебета в делфинариумите е, че голяма част от тях са плод на кръвосмешение, твърдят природозащитниците. 

 

 

През август тази година девет дни след раждането си в делфинариума умря поредното делфинче по време на представление. Можете да си припомните случая във видеото горе. Природозащитната организация призовава за затваряне на делфинариума във Варна, а утре от 11:30 часа се организира и протест. 

 

 

Източник: ProWal

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции