<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56148" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Алкохолици се борят със зависимостта си с безплатно редуцирано количество вино (снимки)

05 Февруари 2020
0 182

Канадска програма се опитва да стабилизира алкохолици като им предоставя безплатно редуцирани количества вино, пише BBC.

 

 

В Отава, Канада група хора живеят в споделено жилище и заедно се опитват да се излекуват от дългогодишната си алкохолна зависимост. Обстановката е полуклинична, но една от разликите е, че дезинфектантът на стената е заменен със слънцезащитен крем, защото обитателите го пият заради алкохолното му съдържание.

 

 

Алкохолици се борят със зависимостта си с безплатно редуцирано количество вино (снимки)

Браян МакМахон

 

 

Един от обитателите е Браян МакМахон, бивш пекар, който е започнал да пие още като 8-годишно момче и не е спирал цели 35 години.

 

 

„Стигнах дотам да заспивам в снега по улиците. Започнаха да ме прибират с линейки и да ме настаняват в болници”, споделя Браян.

 

 

НА ОСМО МЯСТО СМЕ В СВЕТА ПО КОНСУМАЦИЯ НА АЛКОХОЛ, ЗАДМИНАХМЕ И РУСНАЦИТЕ

 

 

В комуната той отговаря за храната и често пъти може да бъде видян да приготвя спагети или друго ястие за хора, с които току що се е запознал.

 

 

След 14 месеца в програмата за редуцирано приемане на алкохол, Браян обсъжда все по-смело надеждите си да се върне на работа и да се откаже от опасния навик.

 

 

Алкохолици се борят със зависимостта си с безплатно редуцирано количество вино (снимки)

Д-р Джеф Търнбъл

 

 

Проектът е стартиран преди 19 години от д-р Джеф Търнбъл с малко средства и едно помещение, но днес в Отава той и екипът му поддържат два центъра за рехабилитация на бездомни хора с алкохолна зависимост. А в цялата страна броят им към момента е 14 и плановете са за увеличаване на числото. Подобна програма ще бъде изпробвана и в Шотландия. 

 

 

СЛУЖИТЕЛКА ПОЛУЧИ НАД 30 000 ДОЛАРА ОТ СЪПРИЧАСТНИ ХОРА, СЛЕД КАТО КЛИЕНТ Я УНИЖИ ПУБЛИЧНО (СНИМКИ)

 

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции