<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81878" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандали и лю...

“Групово скубане на трева” се проведе на плажа Росенец край летните сараи на Доган (видео)

17 Януари 2021
0 2129

Нестандартна акция по скубане на трева организираха днес в 11 часа на пясъчната ивица край летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщава bTV.

Събитието бе обявено предварително, за да насочи вниманието на гражданите към един необичаен “феномен” на Росенец – плажът, който от половин година е арена на противоречия между местните власти и различни граждански организации относно статута и свободния достъп за посетители, “обрасна” в трева.

&#8220;Групово скубане на трева&#8221; се проведе на плажа Росенец край летните сараи на Доган (видео)

През последните дни на плажа в Росенец се появи трева, която е обхванала цялата пясъчна ивица. Организаторите са направили запитване до специалисти относно появата на тревата на пясъчната ивица и са получили уверение, че става дума за райграс, който е бил изкуствено засаден на мястото.

Това автоматично ще ограничи достъпа до нея. След протестите през лятото, Министерството на туризма възложи на Агенцията по геодезия, картография и кадастър да изготви специализирана карта на плаж Росенец. Картата е готова, но ивицата още не е вписана като плаж в кадастъра.

Сблъсъци на плажа “Росенец, арестуваха Иво Мирчев, напрежението расте (видео)

&#8220;Групово скубане на трева&#8221; се проведе на плажа Росенец край летните сараи на Доган (видео)

Решението за това се оспорва от фирма, претендираща за собственост върху постройка на пясъка, която е обявена за събаряне. В мотивите за жалбата, представителят на фирмата – архитект Калин Тихолов посочва, че теренът не е пясък, а самозалесила се територия, обрасла с дървета и храсти.

Собственикът на “сараите на Доган” загуби делото за пътя до тях и той отново е общински

През лятото на 2020 г. пет постройки бяха обявени за незаконни, в началото на тази година все още не са премахнати. Делото за по жалбата за плажа вече е насрочено в Административен съд-Бургас за края на февруари.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции