<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93987" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

От архива: Николай Василев – експерт по чупене на урни (видео)

14 Юли 2021
0 1859

От архива на “Господарите” извадихме уникално видео: Николай Василев се изявява в интересно амплоа – експерт по чупене на урни.

Историята от архива

Кадрите са от 2006 година – от подготовката за тогавашните президентски избори. Тогава проверката на здравината на урните за гласуване е била изключтелно важно събитие за повечето медии. Ето защо пред няколко телевизионни камери тогавашният министър на държавната администрация и административната реформа в правителството на “Тройната коалиция” Николай Василев решава да демонстрира здравината на урните. Върху тях той качва репортери, хвърля ги от височита. Така тества по всякакъв начин издържливостта им. Точно обаче когато в репортаж показва просто как ще се отварят урните, Василев успява да счупи една от тях.

От архива: Николай Василев експерт по чупене на урни

Николай Василев днес

Предложеният за поста министър-председател на България Николай Василев е експерт в сферата на икономиката и финансите. Завършил е Щатския университет на Ню Йорк. Има и магистърска степен по международна икономика и финанси в Университета „Брендайс“ (Уолтъм, САЩ) и Университета „Кейо“ (Токио, Япония).

Кой е Николай Василев – кандидатът за премиер, излъчен от Слави Трифонов

Той беше министър  на икономиката при управлението на БСП (2001 – 2003). След това стана министър на транспорта и съобщенията (2003 – 2005) в мандата на НДСВ. Остана в Министерски съвет като министър на държавната администрация и в управлението на “Тройната коалиция.”

Изборът на лидера на “Има такъв народ” именно Василев да оглави проектоправителството предизвика вълна от реакции както в социалните мрежи, така и сред политиците. Дали обаче това ще е окончателният избор на Слави Трифонов и кой ще подкрепи едно такова правителство, предстои да разберем.

От архива: Николай Василев – експерт по чупене на урни Предложеният за поста министър-председател на България Николай Василев е експерт в сферата на икономиката и финансите. Завършил е Щатския университет на Ню Йорк, а през 1997 – магистърска степен по международна икономика и финанси в Университета „Брендайс“ (Уолтъм, САЩ) и Университета „Кейо“ (Токио, Япония).

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции