<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96599" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Предлагат дв...

Хакер разказа какви са най-страшните гледки, на които се е натъквал в “тъмната мрежа” (видео)

13 Август 2021
0 25361

Хакер разкри най-страховитите гледки, на които се е натъквал в така нареченото “тъмно” интернет пространство, пише Vice. По думите му става дума за “разрушителни агресори”, които искат да видят “света в пламъци”.

Хакерът с над 30-годишен опит като анализатор по киберсигурност за голяма компания в силиконовата долина разказва защо преди време е обърнал гръб на хакването на системи за “по-добро”.

По думите му системите ни за сигурност са изключително уязвими – от това злонамерени хакери да извадят американската електропреносна мрежа от строя или да оставят здравните заведения офлайн, до простия факт колко лесно достъпна е личната ни информация в интернет.

Хакер разказа какви са най-страшните гледки, на които се е натъквал в &#8220;тъмната мрежа&#8221; (видео)

“Съвременният рансъмуеър обнкновено е част от зловреден софтуер, който попада във вашата система, криптира всичките ви данни и след това държи заложника, като изисква да се свържете с бандите, които го управляват, като им плащате под някаква форма, преди да ви дадат ключ, който дешифрира вашите данни”, споделя хакерът.

Хакери атакуваха електронния регистър за ваксините

Говорейки за някои от нещата, на които е станал свидетел, той допълва: „Виждал съм как данните на цели болници се шифрират и хората остават с избора: плащам ли за декриптиране на данните или рискувам човешки животи?“

Хакер разказа какви са най-страшните гледки, на които се е натъквал в &#8220;тъмната мрежа&#8221; (видео)

Що се отнася до бъдещето, той казва: “Не мисля, че трябва да се притесняваме твърде много за това, че ядреният ни арсенал ще бъде превзет във филмовия стил и използван срещу нас. Но мисля, че трябва да се тревожим за големи последици за финансовите пазари или потенциално въздействие върху неща като съоръжения за производство на електроенергия.”

Хакер разказа какви са най-страшните гледки, на които се е натъквал в &#8220;тъмната мрежа&#8221; (видео)

Източник: Vice

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции