<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99428" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена отблъсв...

“Най-самотната косатка в света” умишлено се самонаранява, удряйки глава в стените на ограждението си (видео и снимки)

13 Септември 2021
0 4716


Киска е наричана „най -самотната” косатка в света, защото в момента тя е единственият кит в морския зоологически парк MarineLand в Канада, Онтарио.

&#8220;Най-самотната косатка в света&#8221; умишлено се самонаранява, удряйки глава в стените на ограждението си (видео и снимки)

Кадрите, на които се вижда как животното се удря в стените на заграждението, са заснети от Фил Демерс, активист срещу държането в плен на животните.

Мъртва косатка със стомах, пълен с пластмаса, изплува на английския бряг

Демерс всъщност преди е работил в парка, но сега целта му е да повиши осведомеността относно тежкото състояние на морските бозайници в плен.

&#8220;Най-самотната косатка в света&#8221; умишлено се самонаранява, удряйки глава в стените на ограждението си (видео и снимки)

Младият активист качва видеото в ” Twitter” с надпис: „Това видео е направено на 4 септември 2021 г. Активисти влязоха в MarineLand и наблюдаваха Киска, последната оцеляла в парка косатка, която блъска главата си в стената. Моля, гледайте и споделете. Тази жестокост трябва да приключи. . #FreeKiska. “
Той сподели втори клип и добави: “Друг ъгъл. Това е опасно и самонараняващо се поведение. Киска е в беда.”

Той твърди, че косатката вече е на 44 години, като живее в плен откакто е заловена през 1979 г. край бреговете на Исландия.

Тя е напълно сама в заграждението си от 2011 г., след като всички други косатки в зоопарка са умрели, включително петте й потомци.

Демерс каза: „Искам да видя Киска във временно съоръжение с други косатки, докато не бъде построен проектът за китово убежище (Whale Sanctuary Project)  в Нова Скотия.

&#8220;Най-самотната косатка в света&#8221; умишлено се самонаранява, удряйки глава в стените на ограждението си (видео и снимки)

„Посетителите могат да подкрепят проекта, както и да подават сигнали за злоупотреба с животни.“

Роб Лот, участник в кампанията за защита на китовете и делфините, заяви, че поведението на Киска е пряко свързано със стреса, на който дивото животно е подложено: “то е отглеждано в изкуствена среда през последните четири десетилетия“.

Пред iNews той заяви: „За съжаление, това не е единичен случай, самонараняващото се поведение на Киска е било наблюдавано и при други пленни косатки”.

„Хроничният стрес може да влоши имунната система и физиологическото състояние на пленените косатки, като стреса може да доведе до различни заболявания, а понякога и смърт.

„Киска е без спътник от 2011 г. и е лишена от всеки аспект на живота, който би имала в дивата природа.“

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции