Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Варварство: Рушат ценна сграда в Пловдив, въпреки кметски обещания
Варварство: Рушат ценна сграда в Пловдив, въпреки кметски обещания
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
03-06-16
добавено
7062
прегледа

Една от най-красивите сгради от емблематичните Tютюневи складове в Пловдив беше почти изцяло съборена днес, съобщиха в страницата си във Фейсбук от "Пловдив проджект". От организацията призоваха пловдивчани да направят жива веригата, за да запазят поне част от постройката.

 

"Със сигурност общината не прави нищо по събарянето на сградите, те са частна собственост", заяви зам.-кметът устройство на територията на Пловдив Димитър Кацарски пред Дневник. Той заявил, че е разбрал от журналистите за бутането на сградата, не знае за коя точно сграда става дума и дали има разрешително за бутането й.

 

"Всички са частна собственост. В доста от тях текат различни социални и културни проекти, някои са отремонтирани, други се ремонтират в момента, трети са в окаяно състояние", каза още зам.-кметът.

 

През септември миналата година, по време на предизборната кампания за местния вот, кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че Тютюневите складове ще бъдат превърнати в следващата арт зона в града, а рушащите се постройки ще бъдат обновени.

 

Подобно на Капана, който бе обновен по проекта, Тютюневите складове са включени в проект, целяща възстановяването на занемарени, но важни пространства и сгради в Пловдив.

 

Източник: Mediapool