Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Десислава Иванчева в съдебната зала: Няма такава държава!
Десислава Иванчева в съдебната зала: Няма такава държава!
Вземи EMBED
Loading the video...
05-31-18
добавено
8595
прегледа

"Няма такава държава, няма такова правосъдие, абсолютно нагласено", това каза задържаният кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

 


Иванчева говори отново в съдебна зала преди заседанието на Апелативния специализиран съд, който трябва да реши дали да потвърди или не отстраняването й от длъжност.
 

На въпроса кой трябва да стане временен кмет на района, Иванчева каза, че вече е заявила своето мнение, че най-близък до идеята е настоящия ПР на общината Петър Кърджилов. „Той е "за" зелен Младост”, обясни Иванчева.

 

Междувременно Столичният общински съвет избра нов временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост".
 

Общинарите избраха архитект Румен Русев да заеме мястото на кмета Десислава Иванчева. По време на обсъждането стана ясно, че легитимно зам.-кметовете на Иванчева в район "Младост" са трима - арх. Русев, Владимир Клисуров и Дияна Павлова, която по обективни причини не може да изпълва задълженията си.

 

Екипът на район "Младост" също е в Столичната община и изрази подкрепата си за архитект Русев.


Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани преди повече от месец. Иванчева е обвинена във вземане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров и Петрова са сочени за нейни помагачи.
 


Петрова бе задържана заедно с Иванчева през април. Миналата седмица Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност и нея. Тогава стана ясно, че тя също ще обжалва решението пред по-горната инстанция - Апелативният специализиран съд.

 

Източник: Dariknews.bg