Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Комисията по финансов надзор обяснява защо е неправомерно събирането на такси в санаториумите
Комисията по финансов надзор обяснява защо е неправомерно събирането на такси в санаториумите
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
29.12.16
добавено
5759
прегледа

Във вторник ви разказахме как в някои санаториуми у нас задължават хората да се застраховат. Сумата е по 2 лева на ден и се плаща задължително за времето на престоя.

 

Нашият репортер Дани Йорданов потърси ръководството на "Специализирани болници за рехабилитация". То обаче, че скри от камерата ни. След това потърсихме мнението на Комисията по финансов надзор. Зам.председателят на комисията Ралица Агайн обясни, че в санаториумите нямат право да събират такива такси. Агайн обясни, че от всяка застраховка болниците получават 26% комисионна.

 

Според директора на санаториума във Вършец Боряна Бончева, парите от застраховките се отчитат в централния офис на "Специализирани болници за рехабилитация". Всеки ден парите се отчитат, категорична е тя.

 

РЕКЕТИРАТ ПЕНСИОНЕРИ И БОЛНИ ХОРА В САНАТОРИУМ?

 

В същото време обаче се оказва, че тази застраховка не само не е задължителна, но не е и препоръчителна. Защо се случва така и повече подробности около злоупотребите, вижте в репортажа.