Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Притесненият директор и експертът си прехвърлят топката по случая с горския път за 1 600 000
Притесненият директор и експертът си прехвърлят топката по случая с горския път за 1 600 000
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
05-04-18
добавено
34169
прегледа

Скъпи приятели, вчера ви показахме как изглежда път за 1 600 000 лева от джоба на данъкоплатеца. Става дума за построяването на горски автомобилен път без разрешително за строеж и надлежна документация. Пътят е изграден и платен на частна фирма още на 19 октомври 2017, а разрешителното за строеж влиза в сила на 30 октомври 2017.

 

 

Проверка на екипа ни установи, че пътят е в окаяно състояние.

 

КАК МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ПОТЪВАТ В УЖ РЕМОНТИРАН ПЪТ?

 

Ето защо репортерът ни Димитър Върбанов се срещна с директора на Държавното горско предприятие инж. Пейчо Върбанов и инж. Стоян Желев, началник отдел "Отдаване на дейности и капитално строителство" в ЮИДП, за да ги попита защо пътят изглежда по този начин и как така се строи без нужните документи.

 

 

В разговора се включи и инж. Стайко Павлов, строителен надзор на обекта.

 

Оказа се, че директорът и експертът не знаят кой е издал разрешението за влизане в експлоатация на пътя. Те си прехвърлят топката и вината.

 

Ние сигнализирахме икономическа полиция, защото незабавно трябва да се направи проверка по случая. Съвсем скоро ще ви покажем и какво се случи, когато полицаите дойдоха да направят проверка.