<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79159" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Може ли да се ...

Анти-ковид мерки по български (Коментарът на „Господарите“)

02 Декември 2020
0 5057

От няколко дни сме в „мек локдаун“, което е нещо като взимане на твърди и решителни мерки, но без цялата тази твърдост и решителност. Или с други думи: „Как да изглежда, че се действа, но без да има много ядосани?“ Мерките често лъкатушат между решителността и угодничеството, ама важното е мерки да има!

Една от любимите ми мерки дори бяха коментирани по време на брифинг на Министерството на здравеопазването: търговските центрове. Търговският център е такъв, само ако е МОЛ. Ако се просто голям магазин за строителство, мебели, играчки или дрехи например, няма проблем хората да си се тъпчат – Там вирус няма. Разбира се, повечето големи търговци имат и магазини извън моловете и все пак ще си продават стоката.. дет се вика и мерките взети и агнето цяло.

Вижте ТОП 10-те абсурда в ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО (Коментарът на “Господарите”)

Към противоепидемичните мерки се включи и нова интересна идея – детегледачи за безработни. Значи, ако си безработен и си си у дома, ще ти осигурим детегледач. Ако си на работа – оправяй се.

Друга любима мярка гласи, че на театър може, на кино – не. В същото време актьорите изпитват напълно обоснован страх, че докато са на сцената, могат да се заразят. Далеч сме от мисълта, че трябва да затворят и театрите, но тази мярка звучи по-скоро като начин да не се дължат компенсации на работещите в тази сфера, защото дейността им не е спряна, отколкото на реална идея как да се предпазят хората от вируса.

Карантина, маски, частично затваряне. Къде в Европа мерките срещу Covid-19 дават резултат

Освен в театъра, КОВИД явно не ходи и по влаковете. Изключително разумна и добре обмислена мярка срещу вируса е да се пуснат по-малко влакове. А това, че са препълнени е съвсем отделен въпрос. Вероятно в БДЖ по навик предполагат, че предвид развитието на железниците, там КОВИД ще пристигне след двайсетина години, така че няма страшно.

За залените коридори, които ги местиха сутрин, следобед, слагаха ги за аптеки, махаха ги, дори няма смисъл да споменаваме. В крайна сметка, ако някой случайно се е объркал да запомни: Сутрин, когато хората отиват към работа нямат право да пазаруват, защото тогава са пенсионерите, които са свободни през целия останал ден.

Устройва ли ги пенсионерите “коридорът за пазаруване” и чувстват ли дискриминация? (видео)

Освен заведенията, затвориха и фитнесите. Оставиха обаче залите за ю медитират в залите за йога например. То вярно, че йогите могат и да не дишат, ама… Толкова абсурдно, че и собственици на йога клубо решиха, че е печатна грешка и чинно си затвориха.. което е логично, нали..

Ето това са мерките за ограничване на вируса: Половинчати като предизборни обещания; Двусмислени като новонаписани конституции и безумни – типично по български. Но бъдете спокойни и се пазете, защото мерките вече ги видяхме!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции