<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84910" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Епидемиолог: ...

Болсонаро при рекорден брой смъртни случаи в Бразилия: “Спрете да циврите за Covid-19!”

05 Март 2021
0 1938

След два поредни дни на рекорден брой смъртни случаи на хора с Covid-19 в Бразилия, президентът Жаир Болсонаро призова днес бразилците да спрат да хленчат и да продължат напред, пише Клуб Z.

Бразилия е на второ място в света по брой смъртни случаи през миналата година след САЩ. Но докато в Америка има стихване на заразата, Бразилия е в най-тежката си фаза от началото на епидемията, а болничната система е пред колапс.

Коронавирусът може да заличи коренното население на Бразилия

“Стига врява и хленчене. Колко още ще продължи това циврене”, попита Болсонаро. “Колко още ще си седите у дома и ще затваряте всичко? Никой повече не може да търпи това. Тъжим за смъртните случаи, но имаме нужда от решение”, добави той.

Президентът направи това изявление при откриването на железопътен участък в щата Гояс.

Болсонаро при рекорден брой смъртни случаи в Бразилия: &#8220;Спрете да циврите за Covid-19!&#8221;

Рио Де Жанейро стана днес поредният голям град, намалил работното време на ресторантите и баровете до 17 часа, наложил забрана за амбулантна търговия по плажовете и забрана хората да излизат навън от 23 до 5 часа.

Бразилският президент заяви, че няма да почувства нищо, ако се зарази с коронавирус

Особено тревожна за здравните власти е появата на нов вариант на коронавируса от района на Амазония, който изглежда по-заразен и е по-възможно да предизвика повторна инфекция на хора, които вече са преболедували Covid-19.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции