<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77822" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Появиха се съ...

Вижте ТОП 10-те абсурда в ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО (Коментарът на “Господарите”)

13 Ноември 2020
0 6790

Ако доскоро по-скоро предполагахме, че живеем в държава на абсурдите, то последните месеци ни доказаха, че това е доста меко определение. От март месец Ковид-19 си позволи да навлезе на българска територия въпреки аурата на премиера и политици, медици, лайф коучове и какви ли още не се изреждат да обясняват как България се справя повече от отлично с епидемията. Дали обаче тези сладки приказки имат общо с действителността?! Събрахме топ 10 на абсурдната система в България по време  на пандемия.

В класацията ни попадат: издирването на контактните на заразените лица, защитното облекло на медиците, апаратурата в болниците, парите за специалисти на първа линия, мярката 60/40, линейките, изчерпаните лекарства, контролът за спазването на мерките, другите болести, които остават нелекувани и разбира се, смъртните случаи с или без COVID-19, които са следствие на всички изброени проблеми.

Скъпи, най-вече на данъкоплатците, управляващи, време е да разберете, че вашата безотговорност е причина не просто да има хаос в системата, но и тя буквално да блокира и да се погубват животи, които е можело да бъдат спасени.

От март до сега не намерихте начин да организирате здравеопазването така, че да е здравеОПАЗВАНЕ, а не здравеПОГУБВАНЕ.

Оставихте медицинските специалисти сами да си купуват предпазни средства, да лекуват в немислими условия и подхвърлихте на част от тях по 1000 лева, за да е привидно всичко наред в системата. Принудихте ги да правят избор кой да живее и кой – не. Кой да бъде оставен да си умре вкъщи или да бъде оставен без обдишване, просто защото няма апаратура или легло.

Скъпи приятели, това са вероятно само една малка част от проблемите, с които всички ние се сблъскваме всеки ден. Ако питате управляващите, те се грижат за нас много добре. Ако питате тези, които вече се сблъскаха с тези грижи, нещата звучат като от филм на ужасите.

Бъдете здрави и се пазете, защото няма кой нито да ни пази, нито да се грижи за нас, ако се наложи. Чукайте на дърво, палете свещи, че друго не ни остава. Е, винаги можем да очакваме и сладки премиерски приказки на килограм.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции