<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100465" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как да разпоз...

Гърция обяви с колко евро ще субсидира домакинствата заради по-скъпия ток

20 Септември 2021
0 1126

Правителството на Гърция обяви, че ще субсидира месечните сметки за ток на домакинствата с до 9 евро, предаде местното издание Катимерини. Така ще се покрие увеличението на цените на тока за 600 киловатчаса на месец. Очаква се страната да изхарчи по мярката 150 млн. евро.

Български и албански банди се стрелят заради борба за бизнеса с понички в Гърция

Гърция обяви с колко евро ще субсидира домакинствата заради по-скъпия ток

В последните няколко месеца цената на тока за битови нужди се повиши с около 50%. В отговор правителството реши да въведе мерки за облекчаване на домакинствата. Министърът на енергетиката Костас Скрекас съобщи, че се въвеждат специални пакети за по-ниски цени. Правителството поема увеличението на цената на тока, независимо от доставчика.

По-рано подобна мярка бе въведена и в Кипър. Там правителството ще плаща 10% от сметките на домакинствата и бизнеса през следващите 4 студени месеци.

Мерките в Гърция влизат в сила от днес и при следващата сметка за потребление на енергия върху действащата в момента цена ще се изчисли компенсаторно намаление.

Това се отнася за всички потребители на еднофазен ток, без значение колко сметки получават на едно лице – жилище, вила и друга собственост. Намалението също не е свързано с количеството на потребление на ток.

Мярката е в сила до края на годината, като се очаква цените да се регулират в този период.

Източник: сп. “Мениджър”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции