<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39704" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Дете от Русе вероятно е заразено със западнонилска треска

06 Август 2019
0 1819

Дете от Русе най-вероятно е заразено със западнонилска треска.Очаква се днес следобяд това да бъде официално  потвърдено, съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев, цитиран от Mediapool.

 

 

НАШЕСТВИЕ НА КОМАРИ И КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ТЯХ (ВИДЕО)

 

Заразата се предава при ухапване от комар. Mиналата година у нас също имаше случаи на заразени със западнонилска треска и се е стигна до два смъртни случая.

 

 

""

 

 

Междувременно Сърбия потвърди първия за тази година случай на западнонилска треска. От Института за обществено здраве информират, че пациентът е 84-годишна жена от Белград, която страда от различни хронични заболявания.

 

 

Западнонилската треска е вирусно заболяване, което се предава при ухапване от заразен комар. Главно огнище на заразата са различни видове птици, докато човешкият организъм е случаен “домакин” и инфекцията не може да се предаде на друг човек.

 

 

""

 

Около 80% от заразените нямат никакви симптоми на заболяване, а при останалите протича като грип. По-малко от 1% от заразените със западнонилска треска получават усложнения като менингит и енцефалит.

 

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции