<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88973" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кон – прияте...

Желирани бонбони с канабис предизвикват паник атаки и халюцинации при деца

12 Май 2021
1 2175

Желирани бонбони със съдържание на канабис в свободна продажба могат да предизвикат панически атаки и халюцинации при деца, предупреждават от благотворителна организация във Великобритания, пише The Telegraph.

Направено проучване на Catch 22 показва, че се наблюдават зачестили случаи на деца, които търсят медицинска помощ с посочените оплаквания след прием на желирани бонбони. Въпросните сладки са предлагани на пазара от уебсайтовете като “медикаментозно лакомство”, което “дава мощен, дълготраен ефект”.

Желирани бонбони с канабис предизвикват паник атаки и халюцинации при деца
Снимка: Unsplash

“Първоначално те са горчиви на вкус, после сладки… накрая са вцепеняващи”, пише сайт, предлагащ бонбоните.

От Catch 22 предупреждават, че продуктите, съдържащи тетрахидроканабинол (THC) и канабидиол (CBD) могат да предизвикат параноя, панически атаки, гадене, затруднена подвижност, хиперактивност, аритмия и халюцинации. Споменава се още, че количеството вещества може да варира в различните марки и продукти, както и в тях да се съдържат други опасни медикаменти.

Желирани бонбони с канабис предизвикват паник атаки и халюцинации при деца
Снимка: Unsplash

Според данните ефектът от бонбоните е между един и три часа, което крие рискове от прием на по-големи количества, заради усещането, че не действат.

От организацията съветват родителите да преглеждат внимателно сладките опаковки на своите деца за съставки упоменати като CBD и THC в съдържанието.

Източник: The Telegraph

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции