<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46178" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Камчия става база за разпространяване на руско влияние в Европа?

24 Декември 2019
0 2642

Съветът за национална сигурност в Москва ще обсъди в присъствието на президента Владимир Путин одържавяването на почивния комплекс "Камчия", разположен в едноименния курорт край Варна. Това пише Медиапул, цитирайки "Дневник".

 

Според информацията, сенатори са задали на външния министър Сергей Лавров въпрос дали Русия трябва да създаде от базата в Камчия – "руски хуманитарен център като основна чуждестранна културнохуманитарна площадка за прокарване на руските интереси в Европа".

 

БУЛДОЗЕР ЗАРАВНЯВА ДЮНИТЕ НА КАМЧИЯ (СНИМКИ) 

 

По думите на Лавров напоследък се се натрупали много негативни тенденции около "Камчия". Редица здания са затворени, други са дадени под наем. Не е съвсем ясна собствеността, има дългове по кредити, натрупани са доста тревожни фактори.

 

БЪЛГАРИЯ Е ХЪБ И МИШЕНА НА РУСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ, ТВЪРДИ РАЗСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ

 

Ето защо след мартенското посещение на премиера Дмитрий Медведев в България, външното министерство на Русия е подготвило мерки. Сред тях е предложението кметството на Москва да прехвърли на правителствотото собствеността върху лагера в българския курорт. Така издръжката му ще се поеме от държавния бюджет на Русия.

 

По данни правителството, цитирани от "Дневник", схемата за одържавяване на "Камчия" е още от 2015 година. 

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции