<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74189" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мизерен и изг...

Кметът на район „Витоша“ обеща преразглеждане на абсурдната велоалея (РЕПОРТАЖ)

23 Септември 2020
0 2584

Скъпи приятели, на 21.09. ви показахме една абсурдна велоалея, която води до километрични задръствания на бул. „Ал Пушкин“ в столичния квартал „Бояна“. Тогава граждани се обърнаха към нас, за да поискат обяснение защо не е имало обществено обсъждане на проекта за изграждането й и обясниха до какви опасни ситуации води тя.

Несъразмерна велоалея предизвиква кошмарни задръствания на столичен булевард (РЕПОРТАЖ)

Днес сутринта гражданите се събраха на мирен протест пред 52-о ОУ „Цанко Церковски“. С тях се срещнаха координаторът на „Зелена София“ Елица Панайотова, общинският съветник и основател на „Спаси София“ Борис Бонев, кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков и зам.-кметът в Столична община Кристиан Кръстев. Нашата репортерка Виктория Симеонова и операторът Иван Бачваров се срещнаха както се протестиращите, така и с отговорните лица, решили да дойдат на място, за да говорят с хората.

От „Зелена София“ категорично отхвърлиха предложенията на гражданите проектът за велоалеята да бъде променен. Борис Бонев отрече неговата организация да има общо с тази идея и разкритикува изпълнението й заради рекордната ширина на съоръжението. Представителите на местната власт обещаха още другата седмица да се преразгледа проектът и да се включи и позицията на гражданите в решаването на неговото бъдеще.

Ние от „Господарите“ ще проследим дали ще се вземе под внимание виждането на хората от квартала за тази велоалея, а вие ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Georgi Georgiev

    03 Октомври 2020

    Защо не направите един колаж как казват, че не са против велоалея, а после в залата гласуват против оставането поне на велоалеята от другата страна на булеварда?

Реакции