<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92481" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Намериха чер...

Кристиан Николов остава в ареста, разнася баките с храна в Софийския затвор

24 Юни 2021
0 3634

За пореден път Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, пише Dir.bg.

Според магистратите, редица свидетели подкрепят обвинението, а освен това, ако е на свобода, има опасност Николов да се укрие или да извърши друго престъпление, макар делото вече да е в напреднала фаза.

Адвокатът на Кристиан Николов се опита да внуши, че Милен Цветков е убит при сърдечния масаж

Защитата поиска по-лека мярка за Николов, защото е в ареста твърде дълго време – година и два месеца. Адвокатите заявиха, че при по-лека мярка той няма да попречи или повлияе на гледането на процеса.

Кристиан Николов остава в ареста, разнася баките с храна в Софийския затвор

Градските съдии обаче не се съгласиха с аргументите на защитниците.

Адв. Менков: Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал какво може да се случи (видео)

Делото продължава на 1 септември, защото стана ясно, че един от експертите, подготвил заключение по процеса е починал, а новоназначеният психолог не е преглеждал 22-годишния младеж.

Кристиан Николов остава в ареста, разнася баките с храна в Софийския затвор

На днешното заседание трябваше да бъде разгледана ключовата психиатрична експертиза, която трябва да даде заключение дали към момента на катастрофата младият мъж е разбирал смисъла на своите действия т.е бил ли е вменяем, възприемал ли е обстоятелствата около себе си и бил ли е наясно, че ограничението на скоростта в участъка е 50 км/ч.

Междувременно адвокатът на Кристиан Николов – Константин Симеонов, разказа, че от 45 дни младежът разнася баките с храна в Софийския затвор. По думите му, ръководството е гласувало доверие на Кристиан, защото бил “изключително момче”. В момента Николов е подсъдим и по принцип хората, които не са с влезли в сила присъди трудно си намират работа в местата за лишени от свобода.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции