<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37326" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: При акцията с...

Откриха обявения за национално издирване журналист на 70 км от дома му (видео)

15 Май 2019
0 38724

Разследващият журналист от Червен бряг Христо Гешов, който вчера беше обявен за национало издирване, е открит в град Монтана, съобщи Dir.bg.

 

ГОСПОДАРИТЕ ЗАДАВАТ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ ПО ТЕМАТА СЪС САНИРАНЕТО НА ТРИТЕ КЪЩИ В ЧЕРВЕН БРЯГ

 

След негов сигнал за злоупотреби в община Червен бряг през 2018-та година от "Господари на ефира" направихме серия от репортажи, които доведоха до арест на кмета на града.

 

СЛЕД НАШЕ РАЗСЛЕДВАНЕ: КМЕТЪТ НА ЧЕРВЕН БРЯГ Е АРЕСТУВАН (ВИДЕО)

 

Припомняме, че снощи изданието "Биволъ" съобщи на страницата си във Фейсбук, че Христо Гешов е в неизвестност.

 

 

ЖУРНАЛИСТ Е ОБЯВЕН ЗА НАЦИОНАЛНО ИЗДИРВАНЕ

 

 

"След серия негови разследвания, довели до арест и обвинения срещу кмета на Червен Бряг, Христо беше нападнат и пребит пред дома си, поради което живееше под полицейска защита", гласи съобщението. След това е уточнено, че заради работата си е бил очернен, като това го е притеснило психически. "По наша информация Христо е преживял много тежко тези клевети. Заблудил е полицая, зачислен за защитата му и е изчезнал по собствено желание. Възможно е да е напуснал страната. Или по-лошо… Молим, ако някой има информация за местонахождението му да сигнализира на МВР", добавят от "Биволъ".

 

По информация от главния редактор на врачанското издание "Зов Нюз", за което журналистът работи, в момента Гешов дава показания в полицията в Монтана.

 

""

 

Сигнали на Христо Гешов към "Господари на ефира" и направени от предаването репортажи доведоха до обвинения и отстраняване от длъжност на кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Става въпрос за санирането на къщите на топ общинари с европейски пари и раздаване на "топъл обяд" по европрограма на социално слаби от общината от фирма, свързана с кмета на града.

 

КАК СЕ РАЗДАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ?

 

Последното разследване на журналиста беше свързано с незаконно ВиК в Троян. След него последваха заплахи срещу Гешов и той е получил полицейска защита.

 

 

Миналото лято Гешов беше пребит в Червен бряг, но и до днес извършителите остават неизвестни.

 

ЖУРНАЛИСТЪТ ОТ ЧЕРВЕН БРЯГ ХРИСТО ГЕШОВ БЕШЕ НАПАДНАТ ПРЕД ДОМА МУ

 

Източници: Dir.bg и Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции