<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дискотека в Б...

Отложиха заседанията по делото “КТБ”, нарушават противоепидемичните мерки в страната

14 Септември 2021
0 107

Делото “КТБ” не можа да стартира в традиционната си есенна сесия, съобщава Клуб Z .

Отложиха заседанията по делото &#8220;КТБ&#8221;, нарушават противоепидемичните мерки в страната

Причината – днешното заседанието би било в противоречие с най-новата заповед на здравното министерство.

Според заповедта на здравния министър от 7 септември до 31 октомври на закрито не могат да се събират повече от 30 души.

“А ние сме повече от 50 човека”, каза Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев.

Макар и без бившия банкер, подсъдимите пак остават 17 души. Всеки от тях е поне с по един редовен и един резервен защитник, има трима прокурори, четиричленен съдебен състав, секретар…  

А точно днес има инспекция на РЗИ в Спецсъда, като съдия Виржиния Петрова дори отбеляза, че ще я глобят, ако дойдат.

Някогашната касиерка Маргарита Петкова пък се оказа без нито един от адвокатите си, което на практика също е законова пречка пред есенния рестарт на процеса.

Така съдия Петрова нямаше друг избор, освен да насрочи засенадието за 5 октомври, въпреки че заповедка на МЗ е с период до 31 октомври и дори тази дата на насрочване е малко условна.

Как генерално може да се излезе от казуса не е ясно, тъй като така и така процесът се гледа в най-голямата съществуваща зала №10 на Спецсъда, която някои наричат “Зала КТБ” .

“Не може интересът на правосъдието да се поставя преди интереса на здравето. Просто епидемията е факт”, каза Ина Лулчева, която защитава двамата одитори от KPMG.

Засега ВСС  няма да обявява нови задължителни мерки в съдилищата, а от думите на адвокат Ина Лулчева стана ясно, че председателката на съда – Мариета Райкова  е оставила председателите на състави сами да решават как да процедират в конкретни ситуации.

Към днешна дата “Мегаделото КТБ” продължава да се движи със същите бавни темпове, като вече седем години прокуратурата не успява да издейства поне екстрадиция на Цветан Василев от Белград.

Отложиха заседанията по делото &#8220;КТБ&#8221;, нарушават противоепидемичните мерки в страната

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции