<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91043" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Символ на Соф...

Отново изхвърлят тонове пластмаса в депо за строителни отпадъци (РЕПОРТАЖ)

07 Юни 2021
0 1509

Скъпи приятели, през есента ви показахме как тонове пластмаса се изхвърля е депото за строителни отпадъци в столичния квартал „Враждебна“ пред погледите на Столичния инспекторат.

РАЗСЛЕДВАНЕ: Изхвърлят тонове пластмаса в депо за строителни отпадъци? (ЧАСТ 1)

Камиони изсипват нерегламентиран пластмасов боклук под носа на Столичния инспекторат (ЧАСТ 2)

Тогава от Столичния инспекторат обещаха да направят проверка и да предприемат действия по спиране на замърсяването. Междувременно разчистването на мястото дори започна:

Вижте какво се случва с депото във Враждебна след намесата на “Господарите” (ЧАСТ 3)

През май това разследване стана причина репортерът ни Виктория Симеонова да получи „Зелено перо“ от конкурса „Най-зелените компании на България“ на b2b Media.

Репортерът ни Виктория Симеонова спечели „Зелено перо“ за свое разследване (видео)

Оказа се обаче, че междувременно в депото отново се изхвърлят тонове пластмаса, въздухът и подпочвените води са все по-замърсени, а институциите – все така незаинтересовани към решаването на проблема. Затова местни жители на квартала се събраха, за да обсъдят как да подходят към проблема. Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт бяха на място.

Местните решиха да съберат подписка, която да приложат към свой сигнал до институциите – РИОСВ, МОСВ, Столична община, както и екологичните комисии на Европейския съюз. Спомена се и възможност за организиране на протест.

Ние отново ще потърсим Министерството на околната среда и водите и се надяваме този път да се намери решение за проблема, а вие сигнализирайте на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции