<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99579" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Искат отстра...

Отново се появиха клипове с агресия в център за деца в Бургас (видео)

14 Септември 2021
0 650

Нови любителски клипове показват агресия в училище за деца със специални образователни потребности в Бургас.

В началото на август bTV получи ужасяващи кадри с обиди към ученик в това училище. Тогава всички институции бяха шокирани и започнаха проверки.

Видео показа учителски тормоз над дете със специални потребности в Бургас

Прокуратурата в Бургас е удължила проверката с още един месец. Относно двете учителки, заснети в скандалния клип – едната вече е пенсионер, а другата до вчера е била в платен годишен отпуск и не е разпитана.

Разследват насилието над дете със специални образователни нужди в Бургас (видео)

Отново се появиха клипове с агресия в център за деца в Бургас (видео)

“Аз вече предприемам действия за издаване на заповед за дисциплинарно уволнение”, посочи директорът на Центъра за деца със специални потребности Диана Костова.

„Има нарушение по документацията, има нарушения свързани с не обявяване на щатове в ЦСОП, които биха подпомогнали работата на директора и биха довели до може би по-добър контрол върху работата на институцията“, отбеляза Лиляна Иванова, зам. директор РУО- Бургас.

По думите ѝ, в центъра не е имало главен учител и зам.- директор, но след заповед със задължителни предписания, директорката е обявила място свой заместник.

Майка вече е преместила детето си от този център в друг. Според Мирослава Александрова, всеки родител би бил притеснен от подобни клипове, затова и тя решава да премести детето си.

„Това са деца, които са със затруднена комуникация. Моят син умее да разговаря, но не може да разкаже това, което му се е случило. Дори вкъщи, когато с братчето си имат конфликт, той отказва да говори. Единственото, което може да ми даде някакъв индикатор е неговото поведение. Имах притеснения, споделих ги с класния ръководител. Синът ми отказа в един момент да посещава училището“, каза майката.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции