<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78893" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прикрива ли о...

Разследват лекаря на Марадона за непредумишлено убийство (видео)

30 Ноември 2020
0 3505

Прокуратурата в Аржентина разследва лекуващия лекар на Диего Марадона за непредумишлено убийство на футболната лекенда, пише bTV, цитирайки световните агенции.

Домът и частната клиника на Леополдо Луке са претърсвани от полицията в Буенос Айрес в опит за установяване дали е допусната небрежност при лечението на Марадона, след напускането на болницата. 60-годишният Марадона почина от инфаркт в дома си, където се възстановяваше след мозъчна операция.

Разследват лекаря на Марадона за непредумишлено убийство (видео)

Властите очакват резултатите от токсикологичните изследвания на Марадона. Междувременно тримата прокурори, работещи по случая, са поискали медицинските досиета, както и записите на охранителните камери от дома на великия футболист.

Разследването започна заради съмненията на дъщерите на Дон Диего – Далма, Джанина и Джана, че баща им не е получавал възможно най-доброто лечение. Адвокат Матиас Морла призова за проверка защо първата линейка, пристигнала в Тигре, е била на място половин час след сигнала.

На извънредна пресконференция, д-р Леополдо Луке не скри емоциите си и заяви: “За какво съм отговорен ли? – Че го обичах и се грижех за него. Че удължих живота му. Че направих неговия живот по-добър. Трябваше, но не искаше да отиде в рехабилитационен център. Аз се грижех за него. Гордея се с всичко, което направих. Нямам какво да крия, на разположение съм на правосъдието.”

“Неврохирург съм и според мен постоянно трябваше да има линейка пред дома му. Психиатърът също го беше препоръчал. Не знам защо не е имало такава. Диего бе тъжен и искаше да остане сам, но не защото не обичаше близките си. Той беше смел”, каза още Луке.

Сблъсъци между фенове и полиция на поклонението пред Марадона в Буенос Айрес (видео и снимки)

Смъртта на Марадона разтърси всички, обичащи футбола. Дон Диего е със статут на божество в Аржентина. Той е човекът, помогнал на националния тим на страната да спечели световна титла през 1986 г., не и без помощта на Божията ръка.

Почина футболната легенда Диего Марадона

В своята витрина има още две шампионски титли (1987 и 1990 г.) и Купа на УЕФА с италианския “Наполи” (1989 г.), както и Купа на Краля с “Барселона” (1983 г.).

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции