<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85699" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марсо, Манол ...

Репортерът ни Виктория Симеонова спечели наградата „Даниела Сеизова – в името на живота” 2020 (видео)

18 Март 2021
0 1049

През последната година ви показахме десетки случаи на пациенти, лишени от животоспасяващи лекарства, получили неприемливо отношение от институциите и въпреки това борещи се за правата си.

Как Здравната каса лишава пациенти от животоподдържащи медикаменти? (РЕПОРТАЖ)

Оказа се, че работата ни е била забелязана от Федерация „Български пациентски форум“ – репортерът ни Виктория Симеонова получи отличието в категория „онлайн медии“ на престижния конкурс „Даниела Сеизова – в името на живота“ 2020. Наградата й беше връчена по време на специална церемония вчера.

Репортерът ни Виктория Симеонова спечели наградата „Даниела Сеизова – в името на живота&#8221; 2020 (видео)

Заедно с оператора Йохан Вирт Вики получи наградата и благодари за това признание за целия ни екип. Тя разговаря с водещия на церемонията – д-р Иван Богданов, както и с един от организаторите на конкурса – Ива Димова за техните виждания за смисъла от този форум, за борбата с институциите и за отношенията лекар-пациент.

СЛЕД НАМЕСАТА НА ГОСПОДАРИТЕ: Решение за пациенти с рядко заболяване (РЕПОРТАЖ)

Отличия за журналистика спечелиха и Аида Паникян от вестник „Дума“ в категория „Печат“, колегите от „Дарик радио“ в категория „Радио“, Мария Ванкова от  bTV в категория „Телевизия“, Мария Цънцарова от bTV в категория „Разследващ материал“, а голямата награда за цялостен принос отиде при водещия на „120 минути“ по bTV Светослав Иванов.

Репортерът ни Виктория Симеонова спечели наградата „Даниела Сеизова – в името на живота&#8221; 2020 (видео)

Извън журналистическите награди бяха отличени и Елена Димитрова – в категория „Борец за правата на пациентите“, Мотористи масони – в категория „Човек с голямо сърце“, Катерина Манева – в категория „Смело сърже“, Екип за хемодиализа в град Севлиево за „Институция“, а техните пациенти – за „Пациентска организация“, „Бизнесът в подкрепа на кауза“ е категорията, в която беше отличен Иван Йосифов от „Найкомс“. Лекар на годината стана д-р Анна Богданова.

Наградата от федерация „Български пациентски форум“ може само да ни мотивира да продължаваме да се борим за правата на хората, за които сме се превърнали в последна надежда. Благодарим за признанието на всички, които са номинирали нашия репортер!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции