<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71295" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 176 са новите с...

След 100-те дни без зараза, отново ръст на Covid-19 в Нова Зеландия

14 Август 2020
0 1195

Нова Зеландия отбеляза нови 14 случая на заразени с Covid-19 само седмица, след като страната отбеляза 100 дни без вътрешно предаване на заразата.

Нова Зеландия отбеляза 100 дни без вътрешно предаване на Covid-19

Всички случаи, с изключение на един, са регистрирани в Окланд, ден след като най-големият град в страната бе поставен под блокада, заради заразата, предава The Independent.

След 100-те дни без зараза, отново ръст на Covid-19 в Нова Зеландия
Тестване на шофьорите на кръстовища в града. Снимка: AP

Всичките 13 новорегистрирани случая в Окланд са свързани с едно четиричленно семейство, което бе първото огнище на местно предаване на вируса през последните 102 дни, съобщават от Министерството на здравеопазването.

14-тият случай е на жена, пристигнала в Нова Зеландия от Филипините на 8 август, която е поставена под карантина от момента на идването си.

След 100-те дни без зараза, отново ръст на Covid-19 в Нова Зеландия

Здравните служители работят, за да определят как са били заразени четиримата членове на семейството. Особено внимание е обърнато на работното място на единия, нает от международната фирма за хладилно съхранение и транспортиране “Americold”, която управлява две съоръжения в Окланд. Служителите им подозират, че вирусът може да се е разпространил от вносен товар.

Десет от новите случаи също са свързани с “Americold”. Тестовете продължават сред служителите на обекта на компанията в предградието на Окланд Маунт Уелингтън, където работи членът на заразеното семейство. Всички служители на съоръжение в близост до летището в Окланд са тествани, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Един от случаите в Окланд е ученик в средно училище. Училището се е свързало с над 100 ученици и с шепа служители, които се считат за близки контакти, съветващи ги да се самоизолират, твърдят още от ведомството.

След 100-те дни без зараза, отново ръст на Covid-19 в Нова Зеландия

Защо трябва да запомним името на тази жена

Нова Зеландия бе похвалена от целия свят за бързия си отговор на първата вълна на вируса, като голяма част от похвалите бяха насочени лично към премиера на страната Джасинда Ардерн.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции