<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29688" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Финансовият ...

Студенти от ТУ-Варна с дипломи без квалификация?!

19 Април 2018
0 14973

Студенти, завършили Техническия университет във Варна ни сигнализираха, че нямат право да упражняват професията, за която са учили. Те са се дипломирали като бакалаври по специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане” с допълнителен модул „На корабния транспорт”. При кандидатстването си са получили информация, че след завършване могат да работят като корабни електромеханици, но се оказва, че не е съвсем така. Впослeдствие при кандидатстване за работа на кораб се е установило, че дипломите им няма да бъдат признавани.

 

От Морска администрация „Варна” обясняват, че специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане” е нерегулирана и учебният й план не е съобразен с международните изисквания. Налага се, желаещите да работят на кораб да се явят на допълнителен курс, който ще им даде необходимата квалификация. Цената на този курс е 3200 лв.

 

Завършилите специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане” се надяват университетът да организира провеждането на курса безплатно за тях. Какво обаче ще реши Ръководството на университета – съвсем скоро ще разберем.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции