<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56983" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Тойота” инвестира $400 милиона в стартъп компанията за автономни автомобили “Pony.ai”

26 Февруари 2020
0 196

Pony.ai, стартъп компанията, разработваща автономни автомобили със седалище в Силиконовата долина и Гуанджоу, Китай, ще задълбочи връзките си с Toyota.

 

Двете компании обявиха програмата си за тестване на самоуправляващи се автомобили по обществени пътища в два китайски града – Пекин и Шанхай, като японският автомобилен гигант също планира да инвестира 400 милиона долара в Pony.ai, оценявайки стартъпа на 3 милиарда долара.

 

 

&#8220;Тойота&#8221; инвестира $400 милиона в стартъп компанията за автономни автомобили &#8220;Pony.ai&#8221;

 

 

 

Pony.ai работи с Toyota от 2019 г. по обществени тестове за автономни превозни средства, но с тази нова инвестиция отношенията им ще станат още по-близки, като двете компании ще “разработват съвместно” услуги за мобилност.

 

Стартъпа продължава да тества такситата си роботи в Пекин и Гуанджоу от края на 2018 г., както и във Фремонт и Ървайн, Калифорния.

 

Говорител на компанията твърди, че тя е първата, която е стартирала автономна услуга за превоз и я предлага на обществеността в Китай.

 

От друга страна Toyota, която е най-големият автомобилен производител в света, до голяма степен запази мълчание върху своята програма за самостоятелно управление на автомобили.

 

Японската компания пусна ограничена информация за своите тестови автомобили и видовете сензори, които използва, но все пак все още знаем много малко за автономните ѝ автомобили.

 

Тя обаче планира планира да предлага лимитирани превози с таксита-роботи в центъра на Токио по време на Летните олимпийски игри през 2020 г.

 

 

&#8220;Тойота&#8221; инвестира $400 милиона в стартъп компанията за автономни автомобили &#8220;Pony.ai&#8221;

 

 

Автомобилите ще бъдат оборудвани със софтуера на Toyota, наречен „Chauffeur”, който по-рано автопроизводителят описа като „фокусиран върху пълната автономност, където човекът по същество е отстранен от контрола върху шофирането напълно във всички среди или в ограничена зона на управление“.

 

ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ЛУКСОЗНИ МАРКИ КОЛИ ЗАПОЧНАХА НАДПРЕВАРА ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ПЕРФЕКТНАТА “ЛЕТЯЩА КОЛА”

 

Toyota има и втори продукт, наречен „Guardian“, който по същество е усъвършенствана система за подпомагане на водача, подобна на “Autopilot” на Tesla. В момента обаче нито един от тях не се предлага в нито една производствена кола.

 

Toyota Research Institute, базираното в Силиконовата долина отделение на автомобилния производител, провежда тестове в езерото Отава в Мичиган от няколко години, като през 2018 г. Toyota се съгласи да инвестира 500 милиона долара в съвместен проект за автономни автомобили с Uber.

 

Като част от споразумението двете компании също ще работят заедно за разработването на подобни автомобили.

 

 

Източник: The Verge

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции