<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109684" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена разкри, ...

Virgin Galactic изненада 44-годишна майка с безплатно пътуване в космоса (снимки)

26 Ноември 2021
0 191

Основателят на Virgin Galactic Ричард Брансън изненада 44-годишната Кейша от Антигуа с новината, че тя и избран от нея човек получават безплатно пътуване до космоса.

Майка и дъщеря спечелиха безплатно пътуване до космоса на Virgin Galactic

През лятото Брансън съобщи, че е влязъл в партньорство с донорската организация Omaze, която има за цел да “демократизира космоса”. Хората, които дарят средства за каузата, участват в томбола. А наградата е две места на един от бъдещите полети извън планетата на Virgin Galactic.

164 338 души по целия свят участваха в томболата. Те дариха 1,7 милиона долара и сега победителят най-накрая беше разкрит.

“Винаги съм изпитвала любов към летенето, през целия си живот съм била очарована от космоса и това наистина е сбъдната мечта за мен”, каза Кейша в изявление.

“Това означава всичко за мен. Надявам се да споделя това преживяване с дъщеря си, за да можем заедно да вдъхновим следващото поколение да следва мечтите си.”

Майка и дъщеря спечелиха безплатно пътуване до космоса на Virgin Galactic

Томболата набираше средства за неправителствената организация Space for Humanity, като участниците бяха помолени да дарят минимум 6000 долара. Въпреки това, те имаха право сами да определят сумата.

44-годишната жена ще бъде първият човек от Карибските острови, стигнал до космоса.

“Да бъдеш в състояние да предоставиш на хора от всякакви възрасти и произход равен достъп до космоса и в същото време те да водят и вдъхновяват другите на Земята, е това, към което Virgin Galactic се стреми през последните две десетилетия”. Това сподели Брансън в прессъобщение.

‘Беше забележително да бъда там за началото на пътуването на Кейша в космоса”.

Вижте полета на Ричард Брансън до Космоса (видео)

Майка и дъщеря спечелиха безплатно пътуване до космоса на Virgin Galactic

Това лято Брансън пък стана първият милиардер, излетял в космоса.

Предприемачът се реши на пътешествието си, за да оцени какво е усещането преди да започне предлаганата от компанията му услуга за платен космически туризъм догодина.

Майка и дъщеря спечелиха безплатно пътуване до космоса на Virgin Galactic

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции