<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118689" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо за бълга...

Луковмарш и шествие на антифашисти се организират в София (видео)

12 Февруари 2022
0 427

Луковмарш и шествие на антифашисти се организират в София, предава NOVA.

За 18-а поредна година в столицата е планирано факелно шествие в памет на ген. Христо Луков и организирано от националисти.

Луковмарш и шествие на антифашисти се организират в София
Снимка: Архив БулФото

Часове по-рано противници на проявата демонстрираха под мотото „Без нацисти по улиците!“. 

“Неонацистка проява.” Защо тази година Луковмарш не беше спрян от властите?

Български национален съюз ще поведе шествието тази вечер от пилоните пред НДК и ще бъде под мотото: „Помни миналото, бори се за бъдещето!“. Националистите твърдят, че няма легална форма, под която да бъде спряно шествието им, с което да почетат паметта на ген. Христо Луков. 

Луковмарш и шествие на антифашисти се организират в София (видео)

„Не!“ на фашизма, „Не!“ на безразличието, „Не!“ на омразата и „Не!“ на „Луковмарш“ казват противниците на шествието на националистите. Антифашисткото шествие тръгна от градинката пред сградата на бившата Централна баня.

Според противниците на марша, през изминалата година сме станали свидетели на множество провокации и физически нападения от страна на членове на националистически и неонацистки организации. За пример се посочват атаката над Бургас прайд и „терористичните закани навръх Нова година“. 

В последните две години шествие в памет на генерал Христо Луков се забранява със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова. 

Луковмарш и шествие на антифашисти се организират в София

Видео: NOVA

Снимки: Архив БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции