<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118676" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Линда МакКен...

Премиерът Петков посочи политиците, които фигурират в списъка с 20 имена (видео)

12 Февруари 2022
0 1013

Премиерът Петков посочи политиците, които фигурират в списъка с 20 имена в интервю за NOVA.

Сред тях са депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият премиер Бойко Борисов заради случая „Мата Хари” и на екс министъра на финансите Владислав Горанов.

Владислав Горанов е бил на на разпит в ГДНП

“За последния искаме да разберем дали е вярна информацията, дошла от Божков, че му е носел пари. Не казваме кой е виновен. Просто искаме да знаем, когато има свидетел, готов да дава пари на политик, какво е направила прокуратурата. Ако сме сигурни, че държавното обвинение си е свършило работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало”, заяви Кирил Петков.

Петков за разпита в прокуратурата: Предадох информация за 19 лица на 20-ия в списъка (видео)

Той обясни и как е започнал казусът с формирането и предаването на Прокуратурата на списъка с имена на хора, които според министър-председателя трябва да бъдат разследвани и проверявани.

Премиерът Петков посочи политиците, които фигурират в списъка с 20 имена

“Главният прокурор дойде при мен да говорим по важни въпроси, защото моята врата е отворена за всички институции. Аз го попитах защо нямаме резултати по това, за което цялото общество говори от сутрин до вечер. Той попита какво визирам и аз тогава споделих няколко имена. След това той тръгна да изисква списъка. В него ограничих имената до 19 и предадох списъка на 20-ия”, каза Петков.

“Сюжет от евтин криминален филм”. Може ли прокуратурата да разследва по “списък”

„Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не трябва да има човек над закона. Всички трябва да са под един аршин – това е новото правило”, категоричен бе Петков.

Премиерът Петков посочи политиците, които фигурират в списъка с 20 имена

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции