<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122925" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Заедно с Ук...

Финландия е най-щастливата страна в света за пета поредна година

21 Март 2022
0 627

Чудили ли сте се някога в коя страна хората живеят най-щастливо? Е, вече няма никакво съмнение, че това е Финладния. На 18 март ООН публикува десетия си доклад за щастието, като скандинавските страни отново са на челните позиции.

За пета поредна година Финландия е избрана за най-щастливата държава в света. Безплатното здравеопазване, ниските нива на бедност, а също и красотата на природата там са сред едни от факторите за този успех.

Финландия е най-щастливата страна в света  за пета поредна година

В топ 10 са още: Дания, Исландия, Швейцария, Нидерландия, Люксембург, Швеция, Норвегия, Израел и Нова Зеландия.

България е на 85-о място от 146 държави в класацията, с 5,371 точки от 10 максимални. Най-нещастни са в Афганистан.

Световният доклад за щастието се изготвя ежегодно от отдела за решения за устойчиво развитие на ООН. Той оценява 146 страни по света и взема предвид показатели като продължителност на живота, социална подкрепа, корупция и други.

От ООН отбелязват, че данните от проучването са събрани преди нахлуването на Русия в Украйна. Ще трябва да изчакаме до 2023 г., за да проследим съдбата на двете държави, които сега бяха класирани под номер 80 (Русия) и 98 (Украйна).

Финландия е най-щастливата страна в света за пета поредна година

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции