<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123641" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Синът на кмет...

Борис Джонсън обяви разполагане на британски войници в България

25 Март 2022
0 1479

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че Великобритания ще разположи свои войници в България, информира СЕГА.

“Засилваме подкрепата си за страните от НАТО на предна линия, като изпращаме ново разполагане на британски войска в България в допълнение към удвояването на нашите войски както в Полша, така и в Естония”, заяви Джонсън.

“Това е само началото. Трябва да подкрепим една свободна и демократична Украйна в дългосрочен план”.

Шествието в подкрепа на Украйна е било едно от най-големите в България

Само ден по-рано българският президент Румен Радев заяви, че Борис Джонсън и Марио Драги, премиер на Италия, са предложили техни военни да се присъединят към многонационалната батальонна група в България.

Борис Джонсън обяви разполагане на британски войници в България

“Знаете има вече рота от САЩ с бронирани машини Striker. Борис Джонсън също предложи Великобритания да изпрати своя рота от 150 човека. Италианският премиер Марио Драги също заяви такава готовност”, отбеляза Радев.

Разполагането на британски войници вече е решено и потвърдено от Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

Един месец след началото на войната в Украйна: Руските атаки продължават (видео)

„Повече от 150 британски военнослужещи ще се присъединят в ново бойно подразделение на НАТО в България и се водят разговори с Италия“.

Британската армия разполага с около 850 военнослужещи, базирани в Естония. Обединеното кралство ръководи многонационална бойна група там като част от засиленото предно присъствие на НАТО. Други 150 британски военнослужещи са базирани в Полша в рамките на ръководеното от САЩ разполагане на Алианса. 

Борис Джонсън обяви разполагане на британски войници в България

Източник: СЕГА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции