<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143278" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 36 000 км за три ...

Част от Канада е в извънредно положение заради масови убийства (видео)

05 Септември 2022
0 478

Канадските власти обявиха извънредно положение в няколко провинции. Мярката идва, след като в неделя поне 10 души бяха убити, а над 15 бяха ранени с нож.

Престъплението се е случило в Джеймс Смит Кри Нейшън и Уелдън, провинция Саскачеван. В целия регион дори са поставени контролно-пропускателни пунктове, а шофьорите са призовани да не качват стопаджии. Жителите са съветвани да седят на закрито, докато не бъдат заловени извършителите.

В Канада има градче на име Варна

Заподозрени са Деймиън Сандърсън (31) и Майлс Сандърсън (30). Двамата се укриват и са приети за въоръжени и опасни. Връзката между мъжете все още не е ясна.

Част от Канада е в извънредно положение заради масови убийства (видео)

“Шокиран съм и съсипан от ужасяващите атаки. Отговорните за днешните отвратителни атаки трябва да бъдат изправени пред правосъдието”, заяви премиерът Джъстин Трюдо. Той описа атаките още като “ужасяващи и сърцераздирателни”.

Това е един от най-смъртоностните актове на масово насилие в Канада.

Ронда Блекмор от конната полиция в Саскачеван каза, че някои от жертвите може да са били набелязани предварително, докато други се смята, че са били “нападнати произволно”.

Част от Канада е в извънредно положение заради масови убийства

Източник: The Guardian
Ви
део: Sky News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции