<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153189" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС иска между...

Войната в Украйна вдигна за трети път заплатите във ВМЗ Сопот

30 Ноември 2022
0 430

Войната в Украйна вдигна за трети път заплатите във ВМЗ Сопот.

Ново увеличение от 6,5% ще получат работниците в оръжейните заводи, считано от 1 декември, предава в. “Сега”. Те ще получат и коледен бонус в размер на една минимална раотна заплата.

Първото увеличение за служителите в най-голямото държавно оръжейно предприятие у нас дойде преди Великден. В средата на годината и след обявени от синдикатите протести, оръжейниците ни получиха второ увеличение на заплатите.

ВМЗ-Сопот плащали 4500 лeва наем за къща на назначен от Нинова директор

Така средната работна заплата в държавното предприятие се е увеличила с 50% през тази година. Служебните ваучери също са увеличени от 80 на 200 лева.

Войната в Украйна вдигна за трети път заплатите във ВМЗ Сопот

Съгласно решение на Съвета на директорите, всички работници и служители ще получат за ноември по 200 лв. бонус и по една минимална работна заплата, която във ВМЗ Сопот е в 781 лева. Тези бонуси ще бъдат изплатени преди Коледните и Новогодишни празници, уточни изпълнителният директор Иван Стоенчев.

“Огромно е търсенето”. Как българските оръжия и боеприпаси стигат до Украйна

От началото на войната в Украйна дружеството е натоварено до максимален капацитет, въпреки че официално страната ни не изнася оръжение за тази дестинация. През лятото заводът в Сопот разкри 800 нови работни места и обясни, че има сключени нови договори за над половин милиард лева.

Войната в Украйна вдигна за трети път заплатите във ВМЗ Сопот

Снимка и видео: ВМЗ Сопот

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции