<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154896" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Габровски е в...

Отложиха гласуването на бюджета по искане на ГЕРБ

13 Декември 2022
0 111

Бюджетната комисия отложи гласуването на т.нар. удължителен закон за настоящия бюджет по искане на ГЕРБ. С него трябваше да се продължи действието на тазгодишните бюджетни закони за първото тримесечие на 2023 г. От ГЕРБ смятат, че решението трябва да изчака гласуването на проектокабинета на Николай Габровски.

Депутатите отново се скараха за бюджета (видео)

Бившият финансов министър и депутат от ГЕРБ Кирил Ананиев коментира:

“Не е редно да гласуваме на второ четене решение за удължаване на бюджета от 2022 г. и през 2023 г. ден преди очакван вот за съставяне на правителство. Ако това стане, ще има време да се внесе редовен бюджет. Нищо не пречи да изчакаме един ден и ако проектокабинетът не мине, да свикаме ново заседание и да гласуваме удължителния закон.”

Предложението бе прието от комисията с 10 гласа “за” и 9 въздържали се, предава СЕГА.

ГЕРБ, ДПС, БСП и БВ удължиха действието на бюджет 2022

Отложиха гласуването на бюджета по искане на ГЕРБ
БулФото

Заседанието на комисията днес е извънредно, като основната точка в дневния ѝ ред бе второто четене на ключови промени в осигуровки, данъци, болнични, семейни помощи за деца и пр. Броени дни преди празниците, тяхната съдба остава неясна. Предложенията включват вдигане на максималния осигурителен доход от 3400 лв. на 4200 лв., третият ден от болничния да се поема от НОИ, обвързване на минималната заплата със средната, увеличение на учителските заплати и др.

Извънредно заседание на парламента за удължаване на бюджета ще има днес

След като отложиха гласуването на тези предложения, депутатите от бюджетната комисия се захванаха с промените в закона за ДДС.

Бюджетната комисия отложи гласуването на бюджета по искане на ГЕРБ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции