<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155478" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Историческо ...

Страхотно постижение! България е на осмо място в света (видео)

16 Декември 2022
0 302

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев са осми в света. Българската щафета на 4х200 метра свободен стил постигна исторически резултат. Това стана, класирайки се на финал на Световното първенство по плуване в малък басейн.

Историческо класиране и рекорд за българския спорт

Времето на българите в големия финал бе 6:59.12, което е по-слабо от това дадено в ½-финалите. Там щафетата ни завърши с време от 6:56.42.

Златните медали спечелиха фоворитите от САЩ с нов световен рекорд от 6:44.12. Втори остана тимът на Австралия 6:46.54, а място на почетната стълбичка намериха и италианците с 6:49.63. 

След огромния успех, който постигнаха нашите плувци, един от най-добритени състезатели Антъни Иванов изризгна в социалните медии към всички, които се съмняваха в неговите умения и тези на останалите момчета от националния отбор.

Страхотно постижение! България е на осмо място в света (видео)
източик: facebook

“Тази щафета беше специално за всички сайтове, медии и хора, които казаха, че за пръв път в последните 4 години няма да плувам на финал на Световно първенство и подцениха и момчетата в щафетата и мен. Сипете си по една голяма ракия и не коментирайте спорт, от който не разбирате.

Искам да се пукнете от яд, понеже вие не можете да се зарадвате, че хората, които са тук прославят една малка България с население 7 милиона. Може да не съм имал най-добрата година, за което със сигурност помогнаха и много хора в България по един или друг начин, но не съм бил по-щастлив и горд през кариерата ми на плувец. Приятен ден, хейтъри!

За хората, които ни подкрепят, бъдете сигурни, че ще се връщаме по-силни всяка година. Финалното плуване на щафетата ще бъде в 12.45 българско време днес”, написа Антъни в социалните мрежи. 

Страхотно постижение! България е на осмо място в света (видео)

Видео: sportal

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции