<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155816" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Симона Радев...

Натовски държави и наши общини дариха на МВР над 1.2 млн. лв.

19 Декември 2022
0 161

Подаръци на обща стойност над 1.2 млн. лв. е получило МВР от началото на годината до септември. Това сочи списък, качен на сайта на ведомството. Сред най-щедрите дарители са Департаментът по енергетика на САЩ и националната агенция за борба с престъпността на Великобритания.

Американското министерство на енергетиката е снабдило граничарите ни с 14 преносими комплекта за идентификация на радиоактивни изотопи. Те са на стойност над 590 хил. лв. А академията към МВР е получила оборудване за откриване на радиация на стойност малко над 44 хил лв. Гранична полиция се е сдобила със специализирано оборудване за оператвини цели, осигурено ѝ от най-екзотичния дарител – специалните служби към посолството на САЩ. Неговата стойност е около 11 хил. лв.

Натовски държави и наши общини дариха на МВР над 1.2 млн. лв.
Bulgarian money – lev in the black wallet

Дарението на агенцията за борба с престъпността на Великобритания пък е с основни бенефициенти областната дирекция на МВР Бургас, която е обезпечена с дрон, с високоразделителна камера за около 57 хил. лв. Останалата част от помощта от Обединеното кралство е насочена към граничарите ни – лаптоп и оборудване за извличане на информация, плюс дрегери.

Валери Григоров: МВР е в клинична смърт (видео)

Сред по-малките дарители са българските общини и държавни предприятия. АЕЦ “Козлодуй” е осигурила на районното полицейско управление пет пистолета на стойност около 5000 лв. А община Долна Митрополия е дарила на областната дирекция на МВР в Плевен лек автомобил за 24 000 лв. Има и помощи с битов характер – полицейското управление на Брегово е получило от горското стопанство на Видин 50 куика дърва за огрев.

Десетки служители на МВР са били разпитани за случая “Семерджиев” (видео)

Натовски държави и наши общини дариха на МВР над 1.2 млн. лв.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции